LARA WETENG (Drama Sekolah)


Hahhaha.. aku nemu tulisan ini di fileku pas SMP dulu.. kocak dah bacanya lagi.. Naskah drama ini ditulis buat tugas kelompok Muatan Lokal Bahasa Jawa.. Buat yang g ngerti bahasa jawa, mohon maaf ya.. Lucu banget sumpah, ngakak gulung2, baru nyadar dulu ak polos bgt.. hahaha.. check it out :

Ing cedhak alas, ana adhik lan mbakyu sing urip ora karo wong tuwane. Adhik lan mbakyu iku menuhi kabutuhane dhewe. Ingkang wengi, mbakyu sing jenenge Sheldy, ndelok adhike, Anton nggigil kademan karo berak-berak lan muntah-muntah lagi bolak-balik ning jedhing.

 (mbakyune curiga lan nakoki adhike)

Sheldy           : Dik…dik, kowe kok senengane bolak-balik ning jedhing opo’o seh? Pancene kowe nyimpen apa toh ning kono?

Anton             : Mbakyu iki ya apa sih? Adhik loro kok ora ngerti? Tak ceritani ya! Mau iku aku bolak-balik ing jedhing iku ngengek lan muntah-muntah.

Sheldy           : Ya wis, lek ngono awak dewe menyang dukun Marcel wae!

Anton             : Adooohh! Mbakyu iki jok ndeso ngono toh! Mosok wong loro menyang dukun? Nang dokter napa? (sak wise 1 menit mikir, adhik ngomong maneh) Tapi… awak dhewe kan wong kere! Ayo wis menyang dukun!

(sak wise nyiapno duit lan barang laine, mbakyu lan adhike menyang dukun marcel) Satibane…

Yanni             : (Bengak-bengok menyang dalem ruangan dukun Marcel) MBAAA…HHH!!! Awak dhewe kedhatengan klien!

Marcel            : (Bengak-bengok) Kon kene mlebu!

(Mbakyu lan adhik mau, cerita keluhane menyang dukun iku!)

Marcel            : Ho…ho…ho… iku mah gampang! Adhikmu iku loro weteng! Ing wetenge iku ana jin sing ora isa metu saka wetenge adhikmu! Kene jin iku tak patenane!

(dukun iku ngrapalno mantra, lalu kumur-kumur…)

Marcel            :Buuuuahhh!!! Minggato setan, minggat, minggato metu menyang wetenge Anton! Adhikmu wis waras. Iki obat-obatane! Murah kok! Cukup satus ewu ae!

Anton             : Ojo gila donk! Sak ngono ae satus ewu! Em…um… seket ewu ae wis! Ayo… Deal or No Deal? Hah…?

Marcel            : Deeeall! (sak wise dibayar) Cepet waras yo! Huoo…ho..ho.. laris maniis! Arek iku mau gelem ae tak gobloki! Ho..ho.. dukun iku ancen pinter yo?

Yanni             : Matur suwun sanget nggih jeng!

Anton & Sheldy: Iyoo!

Sheldy           : Ayo mulih!

9 pemikiran pada “LARA WETENG (Drama Sekolah)

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google

You are commenting using your Google account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

Connecting to %s